Družba SIJ Acroni

Družba SIJ Acroni spada v jeklarsko divizijo skupine SIJ – Slovenske industrije jekla.


SIJ ACRONI je proizvajalec ploščato valjanih izdelkov iz jekla različnih vrst. Sodi med vodilne svetovne proizvajalce nerjavne debele pločevine ter debele pločevine iz visokotrdnostnih, obraboodpornih, orodnih in ostalih specialnih jekel.

Poleg debele pločevine proizvodni program obsega še neorientirane elektro pločevine ter toplo in hladno valjane trakove iz specialnih jekel.

Sodobna jeklarska oprema omogoča izdelavo najkakovostnejših jekel. S pretaljevanjem izbranega odpadnega starega železa, z dodatki kovinskih zlitin in žlindrotvornih komponent v Acroniju pridobivamo nove kovinske izdelke.

Usmerjamo se v proizvodnjo visoko kakovostnih več vrednih ploščatih izdelkov iz jekla. V središču našega delovanja so odjemalci, s katerimi gradimo dolgoročno partnerstvo in sodelovanje. V sodelovanju z njimi in za njih razvijamo izdelke, ki najbolje ustrezajo namenu uporabe.

Pri razvoju in proizvodnji izdelkov se ohranja ekološko ravnovesje v skladu z ekološkimi standardi. Vsi zaposleni so aktivno vključeni v proces kontinuiranih izboljšav, na osnovi usmeritve podjetja in potreb naših odjemalcev.