Simold

simold logo

korozijsko odporna orodna jekla za preoblikovanje plastike 

Orodna jekla za preoblikovanje plastike znamke SIMOLD so namenjena izdelavi orodij za brizganje izdelkov iz različnih vrst plastike, umetnih smol in gume. Nosilni deli orodij za brizganje plastike so izdelani iz orodnih jekel znamke SIMOLD, ki so legirana z žveplom, kar pomembno izboljšuje njihovo obdelovalnost. Tista jekla znamke SIMOLD, ki so legirana s kromom (več kot 12 odstotkov kroma), odlikuje odlična korozijska odpornost, s čimer sodijo v skupino tako imenovanih korozijsko odpornih orodnih jekel.

Orodna jekla znamke SIMOLD se vgrajujejo v najrazličnejša orodja v izredno širokem industrijskem spektru. Med uporabo so izpostavljena tlaku, obrabi, v nekaterih pogojih tudi koroziji. Izredna vzdržljivost orodij, izdelanih iz naših jekel znamke SIMOLD, potrjuje njihovo odlično izdelavo.

Kot surovino za proizvodnjo jekla SIMOLD se lahko uporabljata jekleni odpadek ali železova ruda. V naši proizvodnji uporabljamo jekleni odpadek, pri taljenju katerega so emisije ogljika pomembno nižje kot pri uporabi železove rude. Zato so jekla blagovnih znamk SIJ, med njimi tudi jekla znamke SIMOLD, dokaz naše zavezanosti k optimizaciji okoljske učinkovitosti.

Več o 

simold logo

SIMOLD video

Oglejte si SIMOLD galerijo

Luka Vindišar

Vodja prodajnega programa

Katalogi izdelkov

SIMOLD — pdf (8.2 MB)